Blog Detail

Daarom Hollands Goud

Hollands Goud is ontstaan in een nauwe samenwerking met
Koninklijke Koopmans Meel. Toen Koopmans ons benaderde met de vraag of wij met hun nieuwe 100% Nederlandse tarwe wilden gaan werken, hebben we daar direct ja op gezegd. Onze bakkers hebben dit aangegrepen om een puur, ambachtelijk, mals en authentiek
100% volkorenbrood te ontwikkelen. Het resultaat was meer dan geweldig en het was dan ook een logische keus om dit nieuwe brood de naam Hollands Goud te geven. Gemaakt van 100% Nederlandse tarwe.

Een jaar of tien geleden startte Koninklijke Koopmans Meel samen met een aantal Nederlandse akkerbouwers om tarwe te gaan telen en verwerken voor de productie van duurzamere broodproducten. Deze tarwe is verbouwd op zorgvuldig gekozen akkers in Friesland, Groningen, Flevoland en Zeeland. De interesse bij Nederlandse akkerbouwers om zogeheten baktarwe te gaan verbouwen wordt steeds groter. En dat is mooi, want waarom zouden we tarwe altijd uit het buitenland halen als het ook in in Nederland te krijgen is?

Hollands Goud wordt gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten en is daardoor meesterlijk op smaak! Puur vanuit de oorsprong, van 100% Nederlands tarwe. Brood zoals het ooit bedoeld is.
Hollands Goud wordt enkel uit de voor volkorenbrood belangrijke basisingrediënten ambachtelijk gebakken op een stenen ovenvloer. Daaraan ontleent het de open en grovere structuur en de krokante, knapperige korst. Echter door te werken met kook- en aromastukken, wordt het vocht beter vastgehouden, is het brood malser en blijft het langer vers.

Verscheidene testpanels hebben Hollands Goud als meer dan heerlijk bestempeld en ook onze bakkers zijn er lovend over. Proeven is geloven 🙂
Hollands Goud volkorenbrood is heerlijk als ontbijt of lunch, maar ook perfect voor bij een kaasplankje, als voorafje bij het diner of bij een zomerse barbecue.

Hollands Goud brood heeft het clean label. Dat betekent dat het geen kunstmatige toevoegingen bevat. Het gehalte aan calcium, ijzer en vitamines is hoger dan gemiddeld, en Hollands Goud brood bevat geen lactose of melkeiwit.

Hollands Goud:
Gezond, duurzaam en van eigen bodem, gemaakt met 100% Nederlands tarwe.

Typerend voor Hollands Goud brood zijn:

  • de malse en volle smaak
  • heerlijke aromatische geur
  • krokante korst
  • gezond
  • duurzaam
  • meer calcium, ijzer en vitaminen
  • puur natuur
  • van 100% Nederlandse tarwe
  • geen lactose, koemelkeiwit of dierlijke vetten
  • langer houdbaar
Comments are closed.