Blog Detail

Gouden Eggs Benedicte

Een heerlijke klassieker!
Eggs benedicte is oorspronkelijk een brunchgerecht dat halverwege de ochtend werd gegeten. Tegenwoordig is het vooral een ontbijtgerecht voor in het weekend. Genieten maar…

Ingrediƫnten:

  • 1 Hollands Goud brood, ongesneden
  • 150 gr boter
  • olijfolie (garneren)
  • 4 takjes verse tijm
  • 4 takjes rozemarijn
  • 1 bol knoflook
  • 8 olijven, groene en zwarte gemixt
  • 0,25 tl chilivlokken
  • om te garneren; grof zeezout

Bereiding:

Begin eerst met de Hollandaise saus. Zet een pan water op het vuur en laat het koken. Zet een vuurvaste kom op de pan en zorg dat de bodem, het water niet raakt. Klop de eidooiers met het water en de azijn schuimig. Blijf voortdurend kloppen, na ongeveer 8 minuten zie je dat de saus dikker wordt. Zet het vuur wat lager en voeg nu een voor een de klontjes boter toe.

Blijf roeren totdat alle boter opgenomen is. Dek de saus af met aluminium folie en zet de saus apart. Strooi wat zout en een scheutje azijn in het kokende water. Breek je ei in een klein bakje of zeefje. Roer rondjes met een lepel door het water totdat er een kolk ontstaat. Giet je ei in de kolk en pocheer het ei in 3 minuten gaar. Haal het ei met een schuimspaan uit het water. Snijd het brood in dikke plakken en beleg het met de ham of gerookte vis. Leg het ei er voorzichtig op en giet de Hollandaise over het ei.

Smakelijk eten!

Comment(1)

clindamicina para dolor de muela (4 maanden ago)

[…] clindamicina para dolor de muela[…]

clindamicina para dolor de muela

Comments are closed.